Stamp Forum 2014

Möjlighet att ställa ut i Finland i höst

 

Som planerare av nya exponat nogsamt vet kommer ingen regional utställning att ske på ett tag, en utställning där ett nytt exponat kan debutera för vidare kvalificering.

Motivsamlarnas medlemmar har nu fått en möjlighet att visa upp sina alster i höst i Helsingfors. Vår systerorganisation i Finland Aihefilatelistit ry/Motivfilatelisterna rf firar sitt 60-årsjubileum med en klubbutställning, Stamp Forum 2014, vid den stora bokmässan i Helsingfors Mässcentrum 23-26 oktober.

Bedömningsklasserna är motiv, OPEN, vykort, maximumfilateli samt en experimentklass med FDC, dessutom naturligtvis ungdomsexponat. Antal ramar per exponat är 1-8, samt 1-5 för ungdomar. Välkomna är nya och gamla exponat vilka inte tidigare har uppnått mer än 84 poäng vid nationell, nordisk eller internationell utställning.

Exponaten kommer att bedömas enligt resp. reglementen av en jury där alla har minst nationell kompetens. Detta innebär att bedömningarna gäller för kvalificeringar till högre nivå för exponat även från Sverige, men antalet ramar ska då stämma överens med våra bestämmelser.

Utanför jurybedömning finns en annan experimentell klass, ”allemansklassen”, som redan förekommit på ett par utställningar i Finland. Den kan innehålla vad som helst, behöver inte ens vara filateli, men ska vara uppbyggt med ett berättande tema, d.v.s. som en motivsamling. Något för tändsticksetikettfantaster?

Anmälan ska ske före 31 augusti 2014 till Aihefilatelistit ry, PL 34, FI-00101 Helsingfors, Finland. En svenskspråkig version av utställningsreglementet är under arbete.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>